Zeeverkenners op winterweekend

De zeeverkenners zijn laatst weer op winterweekend geweest!

Na maanden hard werken aan de vletten keken ze er enorm naar uit. Op zaterdag vertrokken we richting het klimbos in Bergen op Zoom. Na een korte instructie konden de verkenners zelfstandig het bos verkennen.

De meesten begonnen rustig aan met de bruine of blauwe routes, maar een aantal waaghalzen durfden gelijk de uitdaging van de zwarte route aan te gaan. Als kers op de taart konden de kinderen ook nog genieten van de adrenalinekick van de ‘vrije val’.

’s Avonds genoten we van een ouderwetse friettafel, waar iedereen gretig van smulde. Na een potje voetbal, marshmallows bij het kampvuur en wat gezellige spelletjes was het tijd om vroeg onder de wol te kruipen want ze waren toch best wel moe geworden van het klimmen.

Op zondag konden de verkenners iets langer uitslapen voordat we aan het ontbijt begonnen en ons klaarmaakten voor de escape room ‘Het Paasei Mysterie’. Na ruim twee uur van puzzelen, knippen, bellen en discussiëren slaagde de groep van Jasper en Julia erin om de verdwenen paaseieren terug te vinden, die ze als prijs mee naar huis mochten nemen.

Al met al was het een geslaagd weekend vol plezier en teamwork!