Waterscouting Matthijs Heldt Groep geniet van Zevenbergse haven tijdens winterweekend

ZEVENBERGEN – Heb jij ze vandaag ook gezien in de Zevenbergse haven? De waterscouts van Matthijs Heldt Group (MHG), de waterscouting van de gemeente Moerdijk, trok er vandaag op uit tijdens hun winterweekend.

De jeugd van waterscouting MHG was zondag actief in de Zevenbergse haven. De zeeverkenners tussen de 11 en 17 jaar stapten vanochtend als eerste in de Canadese kano’s en trokken door het water in Zevenbergen. ‘s Middags werden zij afgewisseld door de dolfijnen tussen de 5 en 11 jaar. “Als waterscouts zijn wij echt superblij dat er nu water in het centrum van Zevenbergen stroomt. Zwemvest aan en gaan! U zult ons vast vaker in de haven gaan zien”, aldus de waterscouting. 

In februari hebben de zeeverkenners altijd het winterweekend. Daarin gaan zij in een andere plaats leuke activiteiten doen en logeren ze in het clubhuis van een andere scoutinggroep. Dat kon dit jaar echter niet doorgaan door de coronamaatregelen. Daarom werd er een alternatief programma bedacht. Eerst gingen ze kanoën in de Zevenbergse haven. “Lekker wat heen en weer gepeddeld en gespetterd.” In de middag werd er gepionierd, oftewel bouwwerken maken met hout en touw. Later werd er nog een spelletjesparcours gedaan. “Helaas dus geen volledig weekendkamp, maar wel een ontzettend volle en leuke dag gehad zo.”

Bron: Moerdijkse Bode 28-02-2021
https://www.internetbode.nl/moerdijk/332411/waterscouting-matthijs-heldt-groep-geniet-van-zevenbergse-haven