Vrijwilligers Zeemanshuis heten zeevarenden welkom in Moerdijk

MOERDIJK – Voorzitter Jan van der Wulp en bestuurslid Ruud Hopma van het Zeemanshuis vertellen:  “We zijn gestart in 2004 in het Havengebouw. De toenmalige directeur van het Havenbedrijf vond het belangrijk, dat er ook in Moerdijk een Zeemanshuis zou zijn. Wandelen naar de dichtstbijzijnde stad of dorp is een eind weg. Dus stelde hij de vergaderkamer van de directie beschikbaar voor de eerste jaren.”

“Belangrijk is het dan, dat er telefoons aanwezig zijn om naar huis te kunnen bellen. Vroeger was het niet eenvoudig ergens een telefooncel te vinden en om geld te wisselen. In die tijd zorgden wij ervoor, dat zij telefoonkaarten kregen. Later kregen de schepen satelliettelefoon, maar die was in veel gevallen niet beschikbaar voor de bemanning. Toen wij eenmaal een eigen plek kregen in het gebouw van de Zeeverkenners aan de Sluisweg 4 in Moerdijk werd het makkelijker met onze internetverbinding en konden ze met hun laptops en smartphones inloggen. De wifi code staat groot geschreven op de wand.”

“’s Middags bezoeken we de schepen en nodigen we de bemanning uit. Met het busje van het Havenbedrijf halen onze vrijwilligers ze op en brengen ze ook weer terug. We kunnen trouwens nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Het is geen grote belasting, je hoeft maar om de paar weken beschikbaar te zijn. De mannen zijn daarvoor erg dankbaar. Soms rijden we ook nog even langs een supermarkt in Zevenbergen of Klundert om boodschappen te doen. Er even uit en ook nog wat privéspulletjes te kopen, is echt een uitje.”

Bron: Tom Rietveld via Internetbode 18-01-2023
https://www.internetbode.nl/moerdijk/380203/vrijwilligers-zeemanshuis-heten-zeevarenden-welkom-in-moerdijk