Speltak Zeeverkenners

De Zeeverkenners

De Zeeverkenners is een gezellige groep van jongens en meiden tussen de 11 en 17 jaar bij de MHG. In de zomer zeilen ze elke zaterdag in lelievletjes op het Hollands Diep. In de winter onderhouden ze de boten, en zorgen ze dat deze weer vaarklaar zijn voor het zomerseizoen.

Algemene Informatie

De Zeeverkenners zijn een groep meiden en jongens van 11 tot 17 jaar.

zeeverkenners@waterscoutingmhg.nl

Contributie: €16,00 per maand

In de zomertijd draaien we groep op zaterdag van 13:00 tot 17:30.

In de wintertijd draaien we groep op zaterdag van 12:00 tot 16:00

Een normale zaterdag

In de zomer verzamelen wij om 13:00 bij ons clubgebouw ‘de Veste’. Hier maken wij de vletten zeilklaar, en we gaan door de sluis om te gaan zeilen op het Hollands Diep. Na het zeilen gaan we weer terug door de sluis en ruimen we alles op, en om 17:30 is iedereen weer klaar om naar huis te gaan. In de winter verzamelen we om 12:00 op de Veste. We zorgen dat de boten weer vaarklaar worden gemaakt door bijvoorbeeld te schuren, verven en lakken. Tussendoor hebben we pauze waarin we samen lunchen. Om 16:00 zijn we dan weer klaar om voldaan naar huis te gaan na een dag gezellig samen aan de vletten klussen.

Activiteiten zoals weekenden, zomerkamp, zeilwedstrijden

Naast de ‘normale’ opkomsten, hebben we door het jaar heen ook allerlei verschillende activiteiten. Drie keer per jaar gaan we een weekend weg met de hele groep. We zeilen dan naar een nabijgelegen dorpje of we gaan op bezoek bij een ander clubgebouw. Daarnaast hebben we in de zomer ook ons jaarlijkse zomerkamp. We gaan dan een week weg met de hele groep, en slapen dan op ons wachtschip, de MS Hendrika. We varen dan vaak naar Zeeland of Friesland, en zeilen elke dag naar een ander dorpje of stadje.

Interne opleidingen

Om lid te worden bij de Zeeverkenners, is het niet nodig om zeilervaring te hebben. Tijdens je tijd bij de Zeeverkenners ga je dit vanzelf leren. Je begint vaak met het roei-insigne, haalt later je zeil-insigne en als laatste haal je je CWO II. Als je je CWO II gehaald hebt, beschik je over de theoretische en praktische kennis over het zeilen en het vaarreglement. Je bent dan in staat om leiding te geven aan een vlet, en je mag ook buiten de zaterdagen een vlet meenemen met vrienden buiten de scouting.  

Materiaal

De MHG heeft voor de verschillende speltakken materiaal beschikbaar. Voor de Zeeverkenners zijn dit 12 lelievletten, 6 optimisten, een sleper (de Klifduiker) en ons wachtschip de MS Hendrika.  

Interesse gewekt? Kom een keertje meedraaien of schrijf je in

Kijk ook vooral op het YouTube kanaal van de MHG om de Zeeverkenners in actie te zien!