Speltak Loodsen

De Loodsen

De Loodsen is de gezelligste groep voor jongvolwassenen vanaf 17 jaar. In de zomer zeilen ze elke zaterdag in de Sloep op het Hollandsch Diep. In de winter onderhouden ze de sloep, en zorgen ze dat deze weer vaarklaar zijn voor het zomerseizoen. Verder zijn ze vaak in hun eigen bar te vinden, waar ze regelmatig een drankje doen.

Algemene Informatie

De Loodsen zijn een groep jongvolwassenen van 17+

loodsen@waterscoutingmhg.nl

Contributie: €18,00 per maand

In de zomertijd zijn we meestal op vrijdagavond vanaf 20.30 in de Loodsenbar en op zaterdag vanaf 13.00 op de Veste.

In de wintertijd zijn we te vinden bij de PD wegens onderhoudswerkzaamheden, vanaf 12.00 uur.

Voorwaarden & Lid worden

Om Loods te worden moet je officieel lid zijn geweest van de Zeeverkenners en je CWO II vaarbewijs hebben gehaald. We zijn alleen niet de moeilijkste, dus heb je interesse of ken je iemand bij de Loodsen en zie je het wel zitten? Neem vooral contact op om een keer te komen kijken wat het allemaal inhoud. 

De Loodsenstam is een zelfstandige groep zonder ‘leiding’, wat dus betekent dat we zelf onze financiën, uitjes en kampen regelen. Om dit in goede banen te leiden zijn er twee stamoudsten, een penningmeester en een mentor.

Zeilen & klussen in de Sloep

De Sloep ook wel de Adriaan van Bergen genoemd is de boot van de loodsen. Hiermee gaan we elke zaterdag lekker het water op. Elke 2 tot 3 jaar word er onderhoud gepleegd aan de sloep

Feesten in de Loodsenbar

De loodsen houden gewoon van een goed feestje, en daarom hebben we onze eigen plek: “De Loodsenbar”. Bijna elke week kun je ons daar vinden, en we genieten van een lekker koud biertje (of twee). Het is de perfecte plek om even te ontspannen, bij te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap.

Kampen & Activiteiten

De loodsen organiseren zelf hun kampen en activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn van met z’n alle een drankje doen op terras, tot gaan paintballen met de hele groep. 

Interesse gewekt? Neem vooral contact op met de stamoudste via loodsen@waterscoutingmhg.nl