Speltak Dolfijnen

De Dolfijnen

De Dolfijnen is de groep voor onze jongste jongens en meisjes, van 5 t/m 11 jaar oud. We kanoën door Zevenbergen heen met Canadese Kano’s en gaan zeilen met optimistjes. Als het slecht weer is, gaan ze activiteiten doen in ’t Fort. Het enthousiaste leidingteam bedenkt regelmatig activiteiten die creativiteit en samenwerken stimuleren.

Algemene Informatie

De Dolfijnen zijn een groep meiden en jongens van 5 tot 11 jaar.

dolfijnen@waterscoutingmhg.nl

Contributie: €13,00 per maand

We draaien groep op zaterdag van 12:00 tot 14:00.

Programma's

Iedere zaterdag verzamelen de Dolfijnen zich van 12:00 tot 14:00 om iets leuks te doen op en rond het water. In de zomer gaan we vaak kanoën en zeilen in de optimistjes. En als het slecht weer is, maken we allerlei knutselwerkjes, schilderen, spelen we spelletjes en doen we andere leuke dingen bij ’t Fort. We zorgen ervoor dat de activiteiten passen bij het aantal en de leeftijd van de kinderen die aanwezig zijn. Meestal hebben we iets met water als thema in onze programma’s en proberen we creativiteit, ontdekken en samenwerken te stimuleren, goed voor de ontwikkeling, maar vooral heel gezellig.

Varen in en rond Zevenbergen

Met de kano’s maken we vaak tochtjes door Zevenbergen, over de Knip. Soms peddelen we ook naar Zevenbergen vanaf plekken zoals Lange Weg of gaan we kanoën bij de Fietsbrug. In de Oude Jachthaven hijsen we soms de zeilen in de optimisten. De oudere Dolfijnen krijgen de kans om te experimenteren met ‘echt’ zeilen bij de Zeeverkenners, waar ze onder begeleiding in een vlet zeilen.

Kampen & Activiteiten

De Dolfijnen gaan één keer peer jaar op zomerkamp met de MS Hendrika rond Hemelvaart. Op kamp zijn er elke dag verschillende activiteiten te doen zoals een speurtocht, zwemmen, kampvuurtje bouwen, maar is er is ook tijd genoeg om met elkaar te spelen. Verder is er ook ruimte buiten het kamp voor andere activiteiten, zoals een dagje naar een speelparadijs of een museum.

Materiaal

De MHG heeft voor de verschillende speltakken materiaal beschikbaar. Voor de dolfijnen zijn er 8 Canadese kano’s, 6 optimisten en ons wachtschip MS Hendrika.

Interesse gewekt? Kom een keertje meedraaien of schrijf je in