Gratis nieuwe vlet voor scouts Matthijs Heldt in Zevenbergen

ZEVENBERGEN – Scouting Matthijs Heldt uit Zevenbergen heeft er sinds afgelopen week een zeilvlet bij.

Gratis en voor niks in de schoot geworpen gekregen. Een delegatie van Matthijs Heldt nam de Lelievlet afgelopen vrijdag in Dordrecht in ontvangst tijdens de manifestatie ‘Dordt in Stoom’, een evenement met voer- en vaartuigen op stoom. Matthijs Heldt dankt de nieuwe vlet aan de actie ‘Vlotten op de Maas’.

Daarmee probeert het bedrijfsleven in de regio Rotterdam jongeren warm te maken voor de maritieme sector. Dus om een opleiding te gaan volgen voor een beroep op of aan het water, bijvoorbeeld als zeeman of botenbouwer.

In het kader van die actie zijn afgelopen tijd op elf vmbo-scholen in de regio Rotterdam in totaal twaalf Lelievletten gebouwd. De ‘Zevenbergse’ vlet is gebouwd op het Zuiderparkcollege in Rotterdam met als sponsor het Havenbedrijf Rotterdam.

Leden van het leidingteam van Matthijs Heldt zijn de afgelopen maanden diverse keren op bezoek geweest om de vordering van de bouw van het zes meter lange schip te volgen.

Het technisch team van Matthijs Heldt heeft de afgelopen weken nog eens 150 uur besteed om de boot helemaal naar de eigen zin te maken. Zo is de boot geschilderd in de clubkleuren grijs en bordeaux. Die verwijzen naar het gemeentewapen van de voormalige gemeente Moerdijk

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. De vlet werd nagenoeg compleet, inclusief zeilen, mast en roei- en wrikriemen overhandigd.

Voorzitter Wim Nelemans van Matthijs Heldt is heel blij met het nieuwe schip. Hij zegt: “We gaan hem vooral inzetten bij regionale en landelijke zeilwedstrijden. Onze vereniging heeft elf Lelievletten van het type Tukker. De nieuwe Lelievlet is van het type Beenakker. Die is wat lichter en wat ranker dan de vletten die wij hebben. Deze boot vergroot onze kans om te winnen.”

Na de zomervakantie gaat Matthijs Heldt tijdens een manifestatie het nieuwe schip dopen en officieel presenteren.

Overigens was de Zevenbergse scoutingvereniging niet de enige gelukkige in de regio. De twaalf Lelievletten die dit keer gemaakt zijn in het kader van het tweejaarlijkse project Vlotten op de Maas vielen allemaal ten deel van de Admiraliteit Biesbosch, de combinatie van waterscoutingverenigingen rondom de Biesbosch.

Zo ‘vielen’ er ook vletten bij Waterwerk Hank, bij Mafeking in Geertruidenberg, bij Zuiderkruis in Oosterhout en bij Titus Brandsma in Breda.

Brond: BN de Stem 22-05-2008
Via https://www.bndestem.nl/moerdijk/gratis-nieuwe-vlet-voor-scouts-matthijs-heldt-in-zevenbergen~aef389a1/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F